Mit nevezünk szárazépítészetnek?

A szárazépítészet ahogy a neve is tükrözi száraz építési mód ahol felesleges víz hozzáadása nélkül építünk. Manapság nincs olyan építési mód ahol gyorsabban egyszerűbben kialakíthatóak a belső terek. Legyen szó egyedi beltéri designról felújításról a szárazépítészet a legjobb megoldás. Főbb előnyei A hagyományos módszerrel ellentétben nem kell várni a száradási időt. Építése gyors rugalmas és költséghatékony. A kivitelezés során kevesebb építési hulladék. A gépészeti és villanyvezetékek vésés nélkül a falon belül vezethetőek. Megfelelő anyagok alkalmazásával kiváló hő és hangszigetelést érhetünk el.

Gipszkarton szerelés

Szerelt válaszfalak-válaszfal rendszerek építése

A gipszkartonból készült válaszfalnak számtalan előnye van. Könnyen megépíthető és átszerelhető, amivel időt takaríthat meg. Megfelelő anyagok alkalmazásával kiválló hang- és hőszigetelést érhetünk el, továbbá kis önsúllyal rendelkezik. Hogyan is működik? Elkészítése jóval kevesebb időt vesz igénybe mint egy hagyományos módszerrel készült válaszfal esetén. A tervezést követően kitűzzük a kívánt válaszfal pozícióját. Miután ezzel megvagyunk fém vázszerkezet szerelést követően kialakítjuk a nyílásokat majd féloldalas borítással már az épített falunk 50 %-os készültségi fokot mutat. Ezt követően villanyvezetékek és a gépészeti szerelvények beépítése követi a munkafolyamatot, amit egyszerűen vésés és törmelék keletkezése nélkül elhelyezhetünk. Végül szigeteljük és beborítjuk a fal másik oldalát.

Előtétfalak építése

A gipszkarton előtétfal építése indokolt lehet olyan esetekben ahol a meglévő falazat nem esztétikus, ahol magasabb hanggátlást szeretnénk biztosítani illetve javítani a már meglévő falazatunk hőszigetelési tényezőjét. Alkalmazható tégla illetve vályog épületekben egyaránt.
Ajánlatot kérek

Szárazvakolás

A hagyományos vakolatot helyettesítő építési mód, ugyanakkor egy költséghatékonyabb megoldás. A gipszkarton lapokból készített ragasztott falborítás esztétikai céllal készül. viszont a ragasztást követően már kezdődhet is a felületképzés.
Ajánlatot kérek

Álmennyezeti rendszerek építése

Többnyire esztétikai szerepet szolgál de több hasznos funkciója is van. Ugyanis a belmagasság csökkentésével kevesebb a fütendő tér. Álmennyezet felett elhelyezhetőek különféle szigetelő anyagok ami további hőhasznosulást eredményez. Magasabb páratartalmú helyiségekben is alkalmazható. Az álmennyezeten épp úgy ahogyan a padló esetén is, mennyezet fűtést és hűtést kialakíthatunk.
Ajánlatot kérek

Gipszkarton álmennyezet

Egy adott helység képének a kialakításához használjuk Megfelelő borítás alkalmazása esetén tűzvédelmi előrírásoknak és akusztikai követelményeknek is megfelel. Beltéren Bárhol alkalmazható fafödémes- újépítésű családi házak-társasházak, középületekben.
Ajánlatot kérek

Kazettás álmennyezet

Előszeretettel alkalmazzák az Irodaházak, Üzletláncok, Bemutatótermek, Szoláriumok és egyéb létesítményekben. Díszes és egyben praktikus megoldás is. Utólagos szerelési munkák bontás nélkül megoldhatóak.
Ajánlatot kérek

Akusztikus álmennyezet

Az esztétikai funkciójukon kívül legfőbb feladtuk, hogy növeljék a tér hangelnyelését.
Ajánlatot kérek

Tetőtér beépítés

Tetőtér beépítés során több szempontot is figyelembe kell vennünk. A gipszkartont nem szabad közvetlenül a szarufához illetve a fogópárhoz csavarozni! Minden esetben szükséges szerkezetet építeni a gipszkartonlapok felrakása előtt. Bármilyen elképzelés megvalósítható viszont tervezés során figyelembe kell vennünk hogy a meglévő födém elbírja e az új terheket! Ezért is igényel szakmai hozzáértést.

Gurulós állvány bérbeadás

Krause Monto Protec Gurulóállvány 910-es Sorozat

Max. munkamagasság 12,30 m (a szabadban max. 10 m a DIN EN 1004 szerint)